Малко полезен софтуер и електронни книги за изтегляне:

Име на програмата

Описание

Размер

Свалете си я от тук

Криптиращи вируси - описание и защита от тях
Версия 1.1
Какво е криптиращ вирус (ransomware)?
Електронна книга с описание на различните видове криптиращи вируси, програми и методи за предпазване от тях.
381KВ

Огледало:

Системи за позициониране, производители на карти и софтуер за навигация
Версия 2.0
Електронна книга с описание на: това какво е GPS, как работи и какви други системи за позициониране съществуват; кои са основните производители на карти, софтуер и устройства за навигация. 1,10МВ

Огледало:

Какво е компютърният вирус
Версия 3.0
Какво е компютърен вирус?
Електронна книга с описание на това какво е компютърният вирус, какви видове съществуват и какви методи се използват от антивирусните програми за откриване на вируси.
382KB

Огледало:

Позиционни бройни системи
Версия 1.0
Електронна книга с описание на двоична, осмична, десетична и шестнадесетична бройна система, прав, обратен и допълнителен код и методите за преминаване от една в друга бройна система. 390KB

Огледало:

Речник на зловредния софтуер
Версия 2.0
Какво е злонамерен софтуер?
Електронна книга (вирусен речник) с описание на значението на различните видове злонамерен софтуер.
378KB

Огледало:

100 Национални туристически обекта за GPS навигационни програми

Актуални към 30.08.2010

100-те национални туристически обекта, актуални към 30.08.2010г. за навигационните програми Automapa, Destinator, Garmin, iGO, Magelan, Navman, Navigon, Becker, Sygic, TomTom и Mireo.

Файловете за съответната програма са подредени в папки с обяснителна записка как се инсталират. Обектите са подредени по номер, според туристическа книжка, издадена през 2004г. Точният брой на обектите във файла е 162. Въведена е и допълнителна информация за всеки обект - телефонен номер и по-подробно описание. Ако има промяна в тел. номер на обекта моля, кажете, за да го добавим.
Имената на обектите са само основните, за да могат да се съберат добре на екрана. В името на обекта е вкарано и населеното място, в (около) което се намират. Така търсенето на обектите се осъществява не само по име, но и по номер, и по населено място. Пълното име на обекта се намира в описанието му - за обекти, които не се събират на екрана.
Пробвано е на iGo 8.3.2.x с резолюция 320х240.
Важно е да се отбележи, че ако картата няма покритие на пътната мрежа около някой от обектите, то те може да са недостъпни за маршрутизиране.

Информацията за обектите е любезно предоставена от инж. Георги Аврамов и прекрасният му сайт за туризъм в България - http://www.tourism-bg.net/
49KB
Bulgarian BDS KeyBoard For Windows XP Програмата добавя български БДС стандарт в клавиатурните подредби на Windows XP. Клавишите са подредени точно както старите пишещи машини и се използват червените копчета на клавиатурата Ви. Програмата е полезно допълнение за всеки уважаващ БДС-а 15KB
Gom Player Прекрасен плейър за мултимедийни файлове - филми, музика, клипове. Все още не притежава български интерфейс. ???
KMPlayer Прекрасен плейър за мултимедийни файлове - филми, музика, клипове с български интерфейс. ???
AIMP Прекрасен плейър за аудио файлове с български интерфейс, наподобяващ WinAmp. ???

Sa Dictionary

Също така ви предлагам да си свалите Sa Dictionary, който е английско-български и българо-английски речник. Sa Dictionary е разработен от Стефан Ангелов.

???

  Megadict-BG   Megadict-BG е доста добър и обещаващ речник с големи възможности. Авторът му постоянно го развива и допълва. ???
  Irfan View   Това е една много хубава програмка за изображения. Хубавото и е това, че отваря хиляди файлови формати като се започне от картинки, анимаций и се стигне до звукови файлови формати. И при това е напълно безплатна. ???
Ad-Aware SE Personal Безплатна за домашни потребители анти-вирусна и анти-спайуер програма с традиции. ???
Notepad++ Notepad++ текстов редактор с отворен код, който поддържа оцветяване на множество програмни езици, работещ под MS Windows операционни системи. ???
Miranda IM Чудесен алтернативен чат клиент с отворен код. С него е възможно да бъдете в няколко мрежи едновременно - ICQ, YAHOO, IRC, JABBER, MSN ... ???
CCleaner Безплатна, чудесна програма за почистване на ненужните неща от компютърът Ви. ???
7-Zip Безплатен архиватор, който поддържа доста архивни формати. ???
IZArc Архиватор, който на практика поддържа всички познати архивни формати и е направен от българин! Има възможност за проверка на файловете във virustotal. ???
FBackup Това е страхотен и безплатен инструмент за създаване на резервни копия на папки и файлове. Добре е да използвате такъв за важните Ви неща, като бази данни, документи, снимки и други. Страница на програмата: http://www.fbackup.com/bg/ ???
FreeFileSync Това е страхотен инструмент с отворен код за синхронизиране на файлове и папки. Програмата работи на Windows, Linux и Mac OS X и спестява много време за подобен род задачи. Страница на програмата: http://www.freefilesync.org/ ???

 

© 2014-2017 Tigertron™
http://tigertron.free.bg/